top of page
Concrete Wall
IMG_20210902_095027.jpg
A változó világ kihívásai: Challenge Accepted
                                          avagy
újabb nyertes Erasmus pályázat az iskolában

 

A pályázat az Európai Bizottság támogatásával jött létre.

 

"Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.” -Albert Einstein

                                                                                                                                          

Albert Einstein gondolatait idézve, és azokat szem előtt tartva láttunk hozzá a legújabb pályázatunk elkészítéséhez.  Nyertes pályázatunk legfőbb célja a szemléletformálás. Iskolánk tanárai, sok más intézményhez hasonlóan, mindennapi munkájuk során gyakran szembesülnek azokkal a kihívásokkal, melyek megoldáshoz nyitottság, újfajta szemlélet, újszerű megoldások kellenek. A diákok megváltozott, eltérő egyéni szükségletei, a járványhelyzet okozta digitális oktatás, a munkaerőpiac folyamatosan változó igényei, egyaránt arra ösztönöznek bennünket, hogy megkeressük azokat a megoldásokat, módszereket, jó gyakorlatokat, amelyek segítenek minket kitűzött céljaink elérésében.

Mindannyian tudatában vagyunk annak is, hogy napjainkban elengedhetetlenül szükséges az állandó szakmai megújulás annak érdekében, hogy iskolánk versenyképes tudjon maradni a közeli budapesti iskolákkal szemben, és hogy tanítványainknak helyben, a legújabb módszerek alkalmazásával tudjunk naprakész ismereteket átadni, tudjuk készségeiket fejleszteni.

Az Európai Unió korábbi hétéves költségvetési időszakában iskolánk eddig 3 sikeres pályázatot valósított meg, amelynek során elsősorban az angol és német nyelvi munkaközösség tagjai, a nyelvtanárok nyelvi és módszertani fejlődésére fókuszáltunk. A pályázatokban részt vett több, az alsó tagozaton tanító kollégánk, illetve  a napközis munkaközösség vezetője is, akik a nyelvi és szakmai továbbképzések után hatékonyabban tudták támogatni a nyelvtanítást. Az átfogó, több évre tervezett projektünk sajnos a koronavírusjárvány miatt megszakadt, de bízva a járványügyi helyzet javulásában úgy döntöttünk, hogy a korábban megkezdett megújulási törekvéseinket mindenképpen szeretnénk folytatni, újabb és újabb szakmai területek bevonásával.

A jelenlegi pályázatunkban új szereplőként vesznek részt a humán munkaközösség tagjai Daragics Éva és Pokrócz Enikő, akik a művészetoktatás, a drámapedagógia, az audio-vizuális eszközök élményszerű és hatékony felhasználását fogják megtanulni. A természettudományos munkaközösség képviseletében Páhi Lőrinc a biológia- és kémiatanítás során használható IKT és  audiovizuális eszközök, tanulási applikációk felhasználásának módjait sajátítja majd el.

Iskolánk kiemelt feladata az idegen nyelvek, a német és az angol nyelv magasszintű oktatása, ezért folytatódik nyelvtanáraink szakmai továbbképzése is. A német és az angol munkaközösség

bottom of page