top of page

Nyelvtanfolyam Bécsben

Iskolánk Erasmus KA 1 pályázatot nyert ebben a tanévben.

2017.07.02.-14. között lehetőségem nyílt, hogy két hetes nyelvi kurzuson vegyek részt Bécsben. Az elmúlt években két tanítási nyelvű osztályokban dolgoztam (jelenleg is), ahol napi szinten szükség van a német nyelv használatára. Munkám színvonalasabb ellátásához, nyelvi ismereteim felfrissítése céljából vállalkoztam a külföldi továbbképzésre.

A tanfolyam ideje alatt a nyelviskola többféle programot szervezett számunkra. A következőkön vettem részt: vezetett városnézés, „Bécs és Ausztria bemutatkozik” információs est, Donau Insel Picnik, ahol lehetőség volt különböző országokból érkező emberekkel való ismerkedésre.

A tanfolyam megkezdése előtt a nyelviskola által összeállított nyelvtani tesztet kellett kitöltenem, ez alapján soroltak be egy csoportba. A beiratkozás napján szóbeli elbeszélgetésen vettem részt.

Napi négy órában, nemzetközi környezetben tanulhattam Bécs belvárosában. Csoporttársaim a következő országokból érkeztek: Mexikó, Japán, Irak, Törökország, Kazahsztán, Csehország, Svájc. Az órák délután zajlottak, két tanár vezetésével. Két órában nyelvtani anyagokat vettünk, kettő a szóbeli kommunikáció elősegítésére szolgált. Változatos módszerek felhasználásával próbálták számunkra élvezetesebbé tenni a német órákat. Péntekenként tesztet írtunk az adott heti nyelvtani anyagból.

A tanítás előtti órákat a házi feladatok elkészítésére és a város felfedezésére szántam. Számos múzeumot, látványosságot kerestem fel. Hétvégi programként a Klosterneuburg-i apátságot, Badent és Laxenburgot  néztem meg.

Szállásom a Meidling Hauptbahnhoffal szemben elhelyezkedő Meidling Haus volt, ahonnan a belváros 15 perc alatt elérhető vonattal.

Nagyon hasznosnak ítélem meg az itt töltött két hetet. Szeptember második felétől néhány kollégám segítségével játékos nyelvi foglalkozások megtartását tervezem az iskolában.

bottom of page