top of page

Tovább a megújulás útján

Tovább a megújulás útján

Újabb sikeres pályázat a Hunyadiban

 

Községi iskolánkban több évtizede kiemelt szerepet tölt be az idegen nyelvek, az angol és német nyelv, oktatása. Ez iskolánk fő profilja és egyik erőssége.

Évről évre szép sikereket tudhatunk magunkénak, mindkét nyelvből számos szép nyelvvizsga-, illetve versenyeredmény születik.  Hogy hosszú távon is eredményesek tudjunk maradni, létfontosságú számunkra, hogy mi, a nyelvoktatásban dolgozó tanárok birtokában legyünk a legújabb szakmai ismereteknek, módszertani eszközöknek, továbbá nyelvi készségeink és kulturális ismereteink is naprakészek legyenek.

Nagy örömünkre szolgál, hogy céljaink eléréséhez, iskolánk második alkalommal nyert Erasmus+ KA1 pályázatot.

A tavalyi évben az angol munkaközösség tagjai olyan módszertani kurzusokon vettek részt, melyek elsősorban az alsó tagozaton folyó angol nyelvoktatás megújulását célozták meg. Ebben az évben, a tavalyi sikereken felbuzdulva, a felső tagozaton, illetve a délutáni napközis idősávban folyó munka színvonalának emelése volt a cél. Bevonva a német és a napközis munkaközösség vezetését, közösen fogalmaztuk meg a fejlesztési céljainkat és tanulási szükségleteinket. Idén hat kolléga vesz részt a pályázatban. Olyan tanfolyamokat választottunk, melyek a tanulók motiválásához, a nyelvi készségek kreatív tanításához adnak majd ötletek. Segítséget várunk a különféle tanulási nehézséggel küzdő tanulók differenciált nyelvi fejlesztéséhez is. Gutmayer Jánosné Bécsben módszertani és didaktikai, Lévay-Horváth Szonja, Mandják Gézáné és Szabóné Kratzer Zsuzsa módszertani tanfolyamokra megy Exeterbe, Brightonba, illetve Oxfordba. Dali Emese a modern IKT eszközök nyelvoktatásban történő felhasználásának módszertanával ismerkedik Firenzében. Budaváriné Deák Marietta szintén Bécsben, nyelvi kurzuson vesz részt. Arra számítunk, hogy a napközis kollégánk német nyelvtudásának felfrissítése után még hatékonyabban tudja begyakorolni a gyerekekkel a délelőtt tanultakat a délutáni foglalkozások során, és rendszeres német nyelvű foglalkozásokkal színesíti a napközi programját.

Reméljük, hogy a tanfolyamokról hazatérő, mind szakmailag, mind nyelvileg megújult tanárok lelkesedése és jó példája diákjaikra is átragad és az újonnan megszerzett ismeretek birtokában még eredményesebben, felkészültebben és izgalmasabban tudják majd a nyelveket tanítani, melynek haszonélvezői elsősorban iskolánk diákjai lesznek.

 

                                                                                              Szabóné Kratzer Zsuzsa

                                                                                              Projectkoordinátor

bottom of page