top of page
dali5.JPG

Erasmus harmadszor

 

Intézményünk harmadszor is pályázott Erasmus+ KA1-es tanártovábbképzésekre. Ebben a tanévben iskolánk 7 pedagógusa vehetett rész külföldi mobilitáson. Hetedik utazóként én zártam a sort.

Egy hetet tölthettem Barcelonában egy igazán hasznos tanfolyamon, melynek központi témája a csapatépítés volt. Csoporttársaim Görögországból és Ciprusról érkeztek. Jó barátságot kötöttünk egymással és tervezzük a diákokkal való közös munkát a jövőben.

A hét során számos ismeretet szerezhettünk egymás oktatási rendszeréről, az integráció nehézségeiről és megoldásának jó gyakorlatairól. Egyik központi témánk a gyermeki kreativitás, az önkifejezés és az ebben rejlő lehetőségek feltárása volt. Tanárunk egy firenzei származású pedagógus, művésztanár, mediátor volt, aki Londonban és Firenzében tanult. Nagy tapasztalatával, hozzáértésével segítette meg pedagógiai, illetve vezetői munkánkat.

Megismerkedtünk számos csapatépítési stratégiával, néhányat a saját bőrünkön is megtapasztaltunk. Számos közösségépítő program keretében ismerkedhettünk a várossal, csapatépítő feladatokon keresztül a helyi lakossággal. Természetesen a magával ragadó város lüktetése segített a feltöltődésben is.

A tanfolyam másik nagy előnye az angol nyelvhasználat gyakorlása, hiszen a mindennapokban nem mindig van erre lehetőség.

A tanfolyam elvégzésével jó néhány ötlettel gazdagodtam, amit munkám során mind a diákok közt, mind a tantestületben hasznosítani fogok.

Egy ilyen mobilitásról pedagógusaink mindig megújulva, felfrissülve, motiváltan érkeznek haza, így jöttem most én is. Tele ötlettel, tervekkel a jövőre nézve!

Bízom, iskolánk pedagógusai a jövőben is hasonló sikerrel pályáznak, és sikerül kialakítani nemzetközi kapcsolatokat is.

 

Dali Emese Katalin

dali4.JPG
dali2.JPG
dali1.JPG
dali3.JPG
bottom of page