top of page

Social Media and Web solutions kurzus beszámoló

Az Erasmus pályázatnak köszönhetően júliusban fantasztikus két hetet töltöttem Firenzében. Az Europass Teacher Academy szervezésében a Social Media and Web Solutions című, kéthetes tanfolyamon vettem részt.

Az iskola a város központjában, néhány sarokra helyezkedik el a dómtól. Régi, ódon épület, ahol csupa kedves, segítőkész ember várt minket, a világ minden tájáról érkezőket. Csoportunkban török, ciprusi, lengyel, bulgár, spanyol, portugál, német, cseh, szlovén pedagógus is akadt.

Firenze a megszámlálhatatlan műemlékével magával ragadó város. Az Uffizzi Képtár hihetetlen gazdagsága, az Akadémia felbecsülhetetlen szobrai, Michelangelo Dávidja, a Palazzo Vecchio szobái, a templomok freskói, a Medici család hátrahagyott öröksége örökre szóló élményt jelentett. A sok kulturális program mellett a nemzetközi kapcsolatok építése is javában zajlott a kávézókban, éttermekben, vagy éppen mozilátogatás vagy koncert alkalmával.

Az Erasmus pályázat nagyon jó lehetőség arra, hogy a pedagógusok kitekintsenek a világba, miközben a tanfolyam során újra megerősödik az elhivatottság bennük, hogy hazatérve a megszerzett tudást felhasználva diákjaikat is motiválttá, tanulásban érdekeltté tegye.

bottom of page